Pianoles • Pianoles aan huis • Keyboardles • Gratis kennismakingsles • Examen • Basisonderwijs

Hier vind je alles over de lessen die we geven, van kennismakingslessen tot maatwerk.

Pianoles voor: Kinderen van 5 tot 11 jaar

Dmv een leuke eigentijdse kindermethode, die het kind zelf mag uitkiezen, krijgt de les zijn hoofdvorm. Zo wordt er op een speelse manier gewerkt aan het ontwikkelen van een stukje pianotechniek en het leren lezen van het notenschrift. Daarnaast mag de leerling in de les zelf speelstukjes uitkiezen of meebrengen die hij / zij graag wil leren spelen. Dat kan ook dmv de liedjes op het gehoor na te leren spelen. (De docent speelt telkens kleine stukje voor die de leerling dan na kan spelen. ) Ook is er de mogelijkheid om zelf liedjes te maken, dat heet dan improviseren en/ of componeren.
We proberen van alles uit, maar het belangrijkste hierin is het speelplezier.

Pianoles voor: Jongeren van 11 t/m 20 jaar

Ben je een beginnende leerling dan kiezen we ook hier eerst een methode die bij je past. Wat zou je graag willen leren, een klassieke stijl, een popstijl, Een jazzstijl of allemaal. Dat is ook meteen het voordeel van een methode, dat bijna al deze stijlen wel even voorbij komen. Op deze manier leer je niet alleen een stukje piano techniek en noten lezen, maar maak je dus ook kennis met de verschillende muziekstijlen. Laat je hierin verrassen... Ook voor de gevorderde leerling is van alles mogelijk.
Merk je na een aantal jaar pianoles dat je nog meer verdieping wilt, dan kun je je opgeven voor een examen. Samen met de docent bekijken we wat nodig is qua techniek en muziekstukken om vervolgens een programma samen te stellen. Dit mag je dan het einde van het cursusjaar aan een jury laten horen. Waarna je als het goed is een puntenlijst en diploma mee naar huis kunt nemen

Pianoles voor: Volwassenen vanaf 21 jaar

Heb je altijd al piano willen leren spelen of wil je het graag weer op gaan pakken, dan bieden deze lessen je de mogelijkheid om er mee aan de slag te gaan. De piano kan echt een moment van ontspanning of juist een stukje uitdaging geven. Belangrijk is wel om er voor jezelf echt tijd voor vrij te maken, op deze manier kun je er voor jezelf het beste resultaat en speelplezier uithalen. Samen bekijken we in de les wat je graag zou willen leren. De docent zal je soms ook prikkelen om eens verder te kijken, door een stukje verbreding / verdieping te zoeken en je kennis te laten maken met andere manieren van spelen en muziekstijlen te ontdekken. Zo kun je ook eens kennis maken met bijv. het spelen van quatre-mains, improvisatie, het leren spelen van akkoorden, een stukje muziektheorie en allerlei andere dingen die we tijdens de lessen tegen zullen komen.

Pianoles aan huis

Sinds een aantal jaren bied ik in de regio van Geertruidenberg de mogelijkheid om ook aan huis pianoles te kunnen volgen. Onder het kopje tarieven kunt u de lesprijzen en reiskosten terug vinden.

Keyboardles

Peter verzorgt alle keyboardlessen. Ik leer je kennismaken met allerlei stijlen en genres, akkoorden, noten lezen, typische keyboard tricks en meer.... Voor de leerlingen heb ik "TOETS" ontwikkeld, een handige gids die ik o.a. gebruik in mijn lessen. Verder kan ik je begeleiden met het leren maken van composities en improvisaties. Of je nu graag een "one man show thuis" wilt spelen of  liever in een band.... Het is allemaal mogelijk. Samen met jou bekijk ik wat de wensen zijn....

Gratis kennismakingsles

Deze kennismakingsles is bedoeld voor iedereen die wat meer informatie wil over pianoles en/of keyboardles en serieus wil ervaren hoe een les eruit ziet. In zo'n les komt aan bod wat je graag zou willen leren, we bekijken verschillende muziekmethodes / muziekstijlen, waarmee je nu of in de toekomst mee aan de slag kan gaan. Ook biedt deze les wat meer mogelijkheden om allerlei vragen te stellen.
Meer informatie via info@pianolesbrabant.nl.

Examen

Mocht je meer uitdaging en verdieping willen in je pianospel dan kun je ook gaan werken voor een examen. Samen met je docent werk je een hele periode naar jouw examen toe. Er zijn 6 graden te behalen (volgens het systeem van Kloppenburg).
De examens vinden tegen het eind van elk cursusjaar in Tilburg plaats. En bestaat uit een praktijk en mondeling theorie gedeelte. Na het examen dat wordt afgenomen door 3 commissieleden vindt er overleg plaats en krijg je daarna meteen je diploma en puntenlijst overhandigd. Voor meer informatie en kosten hierover kunt u bij mij terecht.

Lessen basisonderwijs

Al 8 jaar verzorgt Diana de Ruijter allerlei lessen en muziekprojecten in het basisonderwijs. De afgelopen jaren verzorg ik in de regio Zevenbergen / Moerdijk het muziek project "Muziek met een staartje". Sinds 2004 is ze bevoegd muziekdocent voor basisonderwijs.

Eigen project "Spelen met toetsen!" Voor groep 5 t/m 7 in het basisonderwijs.

Kort project van 5 lessen waarbij de kinderen leidjes en allerlei andere dingen leren over de verschillende toetsinstrumenten. Langer project van 9 lessen waarbij de kinderen naast het leren van de liedjes ook zelf gaan spelen in de klas op kleine keyboardjes. Waarbij ze een beetje kennis gaan maken met het notenschrift. Download hier de bijlage met een compleet overzicht en de kosten van de projecten.