Pianoles • kennismakingsles • Examens • basisonderwijs • workshops

Hier vind je alles over de piano en lessen die ik geef, van kennismakingslessen tot maatwerk.

Pianoles voor: Kinderen 5 t/m 20 jaar

Ben je een beginnende leerling dan kiezen we eerst een methode die bij je past. Wat zou je graag willen leren, een klassieke stijl, een popstijl, Een jazzstijl of allemaal. Dat is ook meteen het voordeel van een methode, dat bijna al deze stijlen wel even voorbij komen. Op deze manier leer je niet alleen een stukje piano techniek en noten lezen, maar maak je dus ook kennis met de verschillende muziekstijlen. Laat je hierin verrassen... Ook voor de gevorderde leerling is van alles mogelijk.
Merk je na een aantal jaar pianoles dat je nog meer verdieping wilt, dan kun je je opgeven voor een examen. Samen met de docent bekijken we wat nodig is qua techniek en muziekstukken om vervolgens een programma samen te stellen. Dit mag je dan het einde van het cursusjaar aan een jury laten horen. Waarna je als het goed is een puntenlijst en diploma mee naar huis kunt nemen

Pianoles voor: Volwassenen vanaf 21 jaar

Heb je altijd al piano willen leren spelen of wil je het graag weer op gaan pakken, dan bieden deze lessen je de mogelijkheid om er mee aan de slag te gaan. De piano kan echt een moment van ontspanning of juist een stukje uitdaging geven. Belangrijk is wel om er voor jezelf echt tijd voor vrij te maken, op deze manier kun je er voor jezelf het beste resultaat en speelplezier uithalen. Samen bekijken we in de les wat je graag zou willen leren. De docent zal je soms ook prikkelen om eens verder te kijken, door een stukje verbreding / verdieping te zoeken en je kennis te laten maken met andere manieren van spelen en muziekstijlen te ontdekken. Zo kun je ook eens kennis maken met bijv. het spelen van quatre-mains, improvisatie, het leren spelen van akkoorden, een stukje muziektheorie en allerlei andere dingen die we tijdens de lessen tegen zullen komen.

Kennismakingsles

Deze kennismakingsles is bedoeld voor iedereen die wat meer informatie wil over pianoles en serieus wil ervaren hoe een les eruit ziet. In zo'n les komt aan bod wat je graag zou willen leren, we bekijken verschillende muziekmethodes / muziekstijlen, waarmee je nu of in de toekomst mee aan de slag kan gaan. Ook biedt deze les wat meer mogelijkheden om allerlei vragen te stellen. 
De kennismakingsles duurt 20 minuten en kost € 10,- Meer informatie via info@pianolesbrabant.nl.

Pianoles aan huis

Sinds een aantal jaren bied ik ook de mogelijkheid om ook aan huis pianoles te kunnen volgen. Onder het kopje tarieven kunt u de lesprijzen en reiskosten terug vinden.

Examen voor Piano

Mocht je meer uitdaging en verdieping willen in je pianospel dan kun je ook gaan werken voor een examen. Samen met je docent werk je een hele periode naar jouw examen toe. Er zijn 6 graden te behalen (volgens het systeem van Kloppenburg).
De examens vinden tegen het eind van elk cursusjaar in Tilburg plaats. En bestaat uit een praktijk en mondeling theorie gedeelte. Na het examen dat wordt afgenomen door 3 commissieleden vindt er overleg plaats en krijg je daarna meteen je diploma en puntenlijst overhandigd. Voor meer informatie en kosten hierover kunt u bij mij terecht.

Lessen basisonderwijs

Diana verzorgd ook lessen en workshops in het basisonderwijs. 

Eigen project "Spelen met toetsen!" Voor groep 5 t/m 7 in het basisonderwijs.

Kort project van 5 lessen waarbij de kinderen leidjes en allerlei andere dingen leren over de verschillende toetsinstrumenten. Langer project van 9 lessen waarbij de kinderen naast het leren van de liedjes ook zelf gaan spelen in de klas op kleine keyboardjes. Waarbij ze een beetje kennis gaan maken met het notenschrift. Download hier de bijlage met een compleet overzicht en de kosten van de projecten.

Workshop Spelen met lef

Wat is het? 'Spelen met Lef!' is een inspirerende workshop voor muzikanten, artiesten, acteurs, dansers (beroeps en amateurs) die bewuster bezig willen zijn met hun vak of hobby. Hierdoor kan je ontdekken hoe je jouw speelplezier (nog meer) kunt vergroten.
We gaan kijken naar je eigen patronen die je belemmeren bij het spelen zoals:

  • Als je moeite hebt met voorspelen / het geven van optredens/concerten
  • Als je moeite hebt met kritiek/beoordelingen
  • Als je last hebt van (veel) negatieve gedachtes (bijv. Ik kan het niet, ik leer het nooit, ik ben dom, straks lachen ze me uit etc.)
  • Als je last hebt van te weinig zelfvertrouwen
  • Als je last hebt van faalangst in de les of op het podium
  • Als je moeite hebt met concentratie en/ of focus houden tijdens het oefenen of uitvoeren

Deze workshop is zeker ook geschikt als je gewoon meer over jezelf wilt leren.

Ontdek dat je zelf meer in de hand hebt dan je denkt...

De workshop vindt plaats op één hele zaterdag van 09:30 uur tot 16:30 uur.
De groep zal uit min. 3 en max. 6 volwassenen bestaan . De kosten zijn €100,- *incl. Lunch.
Voor de eerst volgende workshop datum, hou de website in de gaten.Meer informatie via info@pianolesbrabant.nl.